تغیر مسیر یافته از - سیدمصطفی حسینی دشتی
زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
 

سید مصطفی حسینی دشتی





«حجت‌الاسلام سید مصطفی حسینی دشتی»، فرزند سید عبدالله در سال ۱۳۱۳ ش، در روستای گَنخَک از توابع شهرستان دشتی واقع در استان بوشهر به دنیا آمد.


۱ - تولد



«حجت‌الاسلام سید مصطفی حسینی دشتی»، فرزند سید عبدالله در سال ۱۳۱۳ ش، در روستای گَنخَک از توابع شهرستان دشتی واقع در استان بوشهر به دنیا آمد.

۲ - سفرها



پس از گذراندن دوران ابتدایی در مکتب‌خانه روستا، در سن ۱۳ سالگی به همراه پدرش عازم نجف اشرف شد. آن دو پس از ورود به آبادان راهی بصره و از آنجا به‌سوی نجف رهسپار و به منزل آیت‌الله حاج میرزا احمد دشتی ( دایی سید مصطفی) وارد شدند.

۳ - فراگیری دروس مقدمات و عالی



پدرش بعد از چند روز اقامت در نجف بیمار شده، دار فانی را وداع گفت و سید مصطفی سیزده ساله یتیم در کنار دایی به فراگیری ادبیات عرب و مقدمات پرداخت، سپس سطوح عالیه را در محضر اساتید معروف آن زمان آغاز کرد.

۴ - شرکت در درس خارج



پس از مراجعت به ایران با دختر عمویش ازدواج کرده مجدداً به نجف برگشت و در درس خارج فقه آیت‌الله خویی شرکت نمود.

۵ - امام جماعت بوشهر



در سال ۱۳۴۳ به ایران مراجعت کرد و در شهر خورموج مقیم شد. پس از درگذشت مرحوم سید محمدتقی حجت بوشهری در سال ۱۳۴۵، عده‌ای از اهالی بوشهر از محضر مرجع وقت، آیت‌الله حکیم درخواست رهبر دینی نمودند. آیت‌الله حکیم در پاسخ به تلگراف مردم بوشهر، حجت‌الاسلام سید مصطفی حسینی را معرفی نمود.

وی از آن سال به بوشهر آمد و امامت جماعت مردم بوشهر و راهنمایی دینی آنان را به عهده گرفت. اوایل در مسجد دهدشتی اقامه نماز می‌نمود، بعد از آن مدتی مسجد خرابه‌ای به نام جامع عطار را با همت خود و کمک افراد خیر آباد کرد و امامت و جماعت را به آن مسجد منتقل نمود.

۶ - مهاجرت به قم



در سال ۱۳۵۹ به قم مهاجرت کرده، به کار تألیف و تحقیق پرداخت. حسینی آثار متعددی دارد که معروف‌ترین آنها کتاب «معارف و معاریف» است.

۷ - اقامت در تهران



وی در حال حاضر مقیم تهران است، ولی در زمان‌های خاصی از سال، مثل ماه‌های شعبان و رمضان یا ماه صفر به بوشهر مسافرت می‌کند و ارتباطش را با مردم همچنان حفظ می‌نماید.


۸ - تألیفات



۱. تفسیر قرآن کریم؛
۲. سبل السلام إلی المستدل من الأحکام، در فقه استدلالی؛
۳. شرح البهجة المرضیة؛
۴. شرح حاشیه ملا عبدالله؛
۵. معارف و معاریف.
[۱] برگرفته از پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ایران‌شناسی در ۲۰ بهمن‌ماه ۱۳۹۲ به آدرس: http:/ / ۱۹. ۸۹. ۶۴. ۲۰۱:۳۹ / details. aspx id ۱۵۹۶


۹ - پانویس


 
۱. برگرفته از پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ایران‌شناسی در ۲۰ بهمن‌ماه ۱۳۹۲ به آدرس: http:/ / ۱۹. ۸۹. ۶۴. ۲۰۱:۳۹ / details. aspx id ۱۵۹۶


۱۰ - منبع



نرم‌افزار ادبيات عرب، مرکز تحقيقات کامپيوتری علوم اسلامی.



آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.